Referenties

Uiteindelijk gaat het om het resultaat…dat kun je in de onderstaande reacties zien die ik van mijn cliënten op mijn website mag plaatsen

Hoe accepteer je dat je niet meer kan wat je wilt kunnen en doen. Van ondernemen naar stilvallen. Op welke manier geef je burn-out een plek in je leven en krijg je weer vertrouwen in een goede toekomst. Martin heeft mij bij deze vervelende en diepe ervaring op weg geholpen op een zeer professionele en betrokken wijze. Telkens weer overtuigend en behoedzaam om mij te helpen accepteren dat ik ziek was en moest herstellen. Bij het vinden van de weg terug is een gids als Martin onmisbaar. Bij het vinden van de focus en helpen deze vorm te geven, zet Martin ook zijn ondernemerservaring in, die enorm rijk is. Dank Martin voor jouw bijzonder goede coaching.
KK november 2018

Via mijn zorgverzekering ben ik in contact gekomen met Martin, een zeer positief persoon die je laat inzien wat de stand van zaken is. Begin 2018 was ik het overzicht In mijn bedrijf volledig kwijt. Alles was teveel en was altijd moe. Doordat Martin mij de juiste vragen heeft gesteld en heeft in te laten zien dat ik echt ziek was, werd mij de noodzaak van behandeling duidelijk. Door samen te sparen en te zoeken naar de juiste oplossing heeft Martin mij in 6 gesprekken weer de energie en drive gegeven om door te gaan met mijn bedrijf. Gesterkt met diverse handvatten kan en wil ik er weer tegenaan. Ik ben blij dat mijn verzekering mij in contact heeft gebracht met Martin, een bijzonder mens welke ik zeer dankbaar ben.
AP september 2018

Martin haalt het beste uit je naar boven. Door goed te luisteren en continu de juiste vragen heeft hij mij in beweging gezet en heb ik onwijs veel geleerd in 2 jaar. Het mooie is dat hij zorgt dat je zelf groeit en niet van Martin afhankelijk blijft. Zonder Martin had ik denk ik niet op dit niveau op natuurlijke wijze mijn werk kunnen doen. Naar Martin toestappen is een van de belangrijkste keuzes geweest in mijn carrière.
DZ september 2018

Ik kwam in contact met Martin via mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Amersfoortse. Achteraf een hele goede zet van mij om die premie te gaan betalen, zodat De Amersfoortse kon laten zien dat deze polis echt van waarde is. Bij mijn eerste gesprek van Martin was ik mijn ondernemende – en mens spoor bijster. Mentaal overbelast door mijn eigen gedrag. Op dat moment had ik daar nog geen idee van. Inzichten die ik na 6 gesprekken met Martin wel heb. Ik kwam binnen met de ambitie om mijn bedrijf te verkopen en voorlopig Uber chauffeur te worden. Nu ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb en er klaar voor ben om de volgende stap voor mijn bedrijf te zetten. Hoe is dat gebeurd? Martin toonde een authentieke interesse die mij welkom deed voelen. Vandaaruit hebben wij samen de capaciteiten die ik heb weer naar boven gehaald en met praktische aanwijzingen sterker gemaakt dan ook. Vooral het op zichzelf eenvoudige feedback geven en nemen was een openbaring voor mij. Ik heb een spiegel voor me gekregen en door in die spiegel te kijken mijn echte ik weer gevonden. Beter dan ooit. Bedankt voor de fijne samenwerking Martin. Je staat op mijn “bijzondere ontmoetingen” lijst.
PB december 2017

Na een ziekteperiode van 5 maanden ben ik mijn eigen gestarte bedrijven kwijt geraakt door slecht interim management. Na uiteindelijk het besluit te hebben genomen om de bedrijven te sluiten kwam ik zelf in een enorm diep dal terecht. Zicht op een toekomst was er niet meer zeker omdat ook de curator nog dagelijks bezig was in de afronding van de faillissementen. In eerste instantie kom je via de gebruikelijke weg nl. huisarts bij een psychiater terecht maar ik merkte als vrij snel dat deze weg niet zou leiden tot een herstel. ASR mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering bracht mij in contact met Martin van Gogh. Na het eerste contact met Martin was het voor mij al wel duidelijk dat middels deze weg ik wel geloofde in de weg naar herstel. Martin combineert de zakelijke kant met de persoonlijke kant om tot herstel te komen. Dus eigenlijk een zakelijke aanpak van een psychologische probleem. In 7 bijeenkomsten ben ik vrijwel geheel tot herstel gekomen en ben weer volop actief in het bedrijfsleven en ook het sociale leven is weer opgepakt. Ben echt op de werkvloer helemaal op nul moeten beginnen maar een ondernemer dat blijf je en heb nu mijn eerste job als crisismanager weer opgepakt. Mijn toekomst is zeker ambitieus ingezet maar ben niet bang voor een terugval omdat mijn wijze van aanpak nu geheel anders is en ik mijzelf meer bescherm. Martin bedankt ook namens mijn gezin want denk dat ik nu ook een betere vader en echtgenoot kan zijn.
AR 2017

Martin is een voortreffelijke coach, vooral ook voor door de wol geverfde ondernemers. Door zijn expertise in zowel business als coaching kan hij handreikingen doen die een ander niet beschikbaar heeft. Zijn directe maar inlevende stijl werkt zeer goed om los te komen uit oude patronen die niet meer werken. Een warme aanbeveling dus!
MW 2017

Martin is een uiterst bekwame en vriendelijke spiegel. Martin kan goed scherpstellen en denkt met je mee, zowel in je bedrijf als in je privé. 
Zeer leerzaam, ook voor degene die denken alles onder controle te hebben:-)… er valt altijd wel iets aan te scherpen en nieuwe gedragsdoelen te formuleren!
LS sept 2017

“Thinking big is still just thinking” Deze uitspraak geeft weer dat iemand, hoe briljant een idee of handeling ook is, soms zelf even net “te kort” komt.  Niet omdat het zelf niet lukt maar omdat het evidente niet altijd wordt gezien of herkend. Martin is iemand die je uitstekend helpt dat te zien en er naar te handelen.
EAV 2017

Na jaren een eigen bedrijf te hebben, kwam ik vorig jaar januari (2016) op een punt dat ik het niet meer zag zitten en niet meer wist hoe het verder moest met mijn bedrijf. Via een tussenpersoon en een gesprek met een arbeidsdeskundige van de Amersfoortse kwam ik bij Martin terecht. Martin heeft mij vanaf het begin een spiegel voorgehouden, hoe ik nu bezig was en hoe ik voor mijn omgeving was. Door zijn kritische en “soms”confronterende vragen heeft hij mij enorm geholpen in het oplossen van veel vragen en problemen waar we als ondernemer tegen aan lopen. Door zijn inzet ,waar ik hem heel dankbaar voor ben, heb ik na een jaar weer de kracht en lust om mijn bedrijf te runnen. Nog een groot pluspunt is; dat je bij Martin na de reguliere sessies niet aan je lot over word gelaten maar daarna ook altijd met vragen bij hem terecht kunt.
TR januari 2017

Via de route huisarts, psycholoog en arbeidsdeskundige ben ik in contact gekomen met Martin van Gogh. Aanvankelijk ging ik ervanuit dat hij mij alleen zou helpen met vraagstukken over mijn onderneming, maar Martin zag dat ik daar helemaal nog niet klaar voor was. Eerst ging hij met mijn persoon aan de slag. De sessies met Martin voelde als een openbaring. Met zijn doortastende vraagstellingen hield hij mij een spiegel voor en legde de vinger op de zere plek. Altijd kritisch en scherp maar respectvol naar de persoon heeft Martin mij de oplossingsrichting laten zien, die ik reeds succesvol heb kunnen inzetten. Martin heeft mij uit een diep dal geholpen en ik ben hem daar zeer erkentelijk voor.
MvH oktober 2016

Gezond en krachtig in werk en privé, kan soms snel veranderen. Een viervoudige bypass operatie gooit op z’n zachts gezegd roet in het eten. In mijn geval kon ik het herstel en de terugkeer in de rol als DGA redelijk goed aan. Na in contact te zijn gekomen met Martin van Gogh bleek dat er een klik was. De gesprekken met Martin gaven snel het gevoel dat er begrip en inzicht was in mijn eigen situatie. Mijn kwaliteiten en beperkingen vooral in context tot mijn bedrijf, vennoten en de toekomst. Martin kan ik zeer aanbevelen voor ondernemers die zeggen een coach niet nodig te hebben maar er stil toch naar op zoek zijn. Had ik het nodig; niet echt. Heeft het mij geholpen; zeer! Een objectieve spiegel is het die Martin je voorhoudt, zonder dat je er erg van schrikt. Dank!
HB augustus 2016

2 jaar geleden werd ik opeens midden in de nacht wakker met paniekaanvallen. Badend in het zweet en niet meer dan 3 uur kunnen slapen.Wat was er aan de hand? Had alleen nog maar negatieve gedachten, een lichaam vol met stress en niet meer normaal kunnen eten.Wat gebeurde er met me? Nog geen 2 jaar daarvoor gestart met een succesvol bedrijf. Binnen deze tijd 2 x verhuisd en van 0 naar meer dan 20 werknemers gegroeid. Commercieel dus alles op orde. Helaas viel de verantwoordelijkheid van dit bedrijf me veel zwaarder dan ik had kunnen vermoeden. Daarnaast was mijn ervaring met de snelle groei van een bedrijf minimaal. Na meer dan 6 maanden doorworstelen….Elke dag werd een strijd om te overleven, heb ik preventief contact opgenomen met mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering (De Amersfoortse). Direct werd er door hun actie ondernomen. Na een gesprek met een vertrouwenspersoon werd er gevraagd of ik open stond voor een coach. Uiteraard stond ik hier voor open want een normaal leven had ik niet meer. Ik werd in contact gebracht met Martin en vanaf het eerste gesprek begon ik weer grip te krijgen op mijn werk en leven. Elk gesprek kreeg ik meer inzicht en werd ik krachtiger. Martin zijn kracht voor mij is dat hij me geholpen heeft met het vinden van antwoorden in mezelf. Ook antwoorden op vragen die ik nog niet had (maar hij bij me opriep) hebben me geholpen om de juiste weg te vinden. Steeds wist hij me te triggeren en ben hem zeer dankbaar.
WN juli 2016

Na een zware burnout gevolgd door een depressie (ja, ik kan het woord nu uitspreken) kwam ik bij de GGD terecht en moest ik aan de medicatie. Men vertelde mij dat ik ‘kort voor opname’ zat en dat ik voorlopig moest stoppen met werken. Omdat ik directeur/eigenaar van een redelijk groot bedrijf ben, valt zoiets natuurlijk niet mee. Uiteindelijk probeer je toch op een laag tempo door te gaan. Via een tussenpersoon kreeg ik Martin van Gogh geadviseerd die mij enorm geholpen heeft met zijn kritische vragen en groot inlevingsvermogen. Zeker omdat je zakelijk actief bent en je ziektebeeld niet wil accepteren is iemand als Martin ideaal om je een spiegel voor te houden. Veel zaken waar je in je hoofd niet zo goed aan kan weet hij heel goed te duiden zodat je het zelf langzaam ook weer een beetje begrijpt. Martin schuwt de confrontatie niet en durft je ook flink aan te pakken, wanneer nodig. Ik ben van mening dat je naast de medicatie van de GGD ook iemand nodig hebt, waar je een goede klik mee hebt, om verplicht na te denken over wat je nu echt zelf wil en kan. Mede dankzij Martin ben ik inmiddels (na een zeer donkere periode van 2 jaar) weer bijna volledig aan de gang en heb ik mijn valkuilen goed in beeld….
M te V. juni 2016